Bristol, England
Synes du det er interessant å se på hvordan samfunnet henger sammen og hvordan kultur, immigrasjon og språk påvirker alt rundt deg? Bristol er Storbritannias beste by å bo i og universitetet er verdenskjent, hva mer trenger du vite?
10,000 GBP
27,000
Fra 20,100 GBP
30. juni for bachelorgrader
Hva slags forskning trenger vi? University of Bristol har stått i frontlinjen for innovasjon helt siden grunnleggelsen, og har gjort viktige bidrag innen alt fra å forhindre spedbarnsdød til nanoteknologi. Deres forskning tar for seg noen av vår tids største spørsmål innen alt fra infeksjon og immunitet, menneskerettigheter, klimaendringer og informasjonssikkerhet.
University of Bristol vet noe de fleste ikke vet – at det viktige er ikke hva vi forsker på, det er hvem vi samarbeider med. De jobber hånd i hånd med partnere i mer enn førti land for å forbedre folkehelsen, lindre fattigdom, forhindre naturkatastrofer, avdekke virkningene av krig og migrasjon, drive frem teknologisk innovasjon og mye mer.
Denne forskningen kommer deg til gode, for alle gradene du kan velge ved Bristol er under stadig utvikling i takt med de siste store ideene. Ta bare sosiologistudiet som eksempel. Dette er læren om samfunnets strukturer. Blant de nyeste fagene som tilbys er «Digital Society», et fag som baseres på forskningen ved Bristol Digital Futures Institute. Målet er blant annet å se kritisk på ulike aspekter ved den digitale hverdagen slik som digital intimitet, digitale økonomier og digital politikk. Ikke rart at Bristol rangeres som nummer to på sosiologi i UK, rett bak selveste Cambridge. Det gir påvirkningskraft.
Bristol i sørvest i England, er med sine i underkant 450 000 innbyggere Englands sjette største by. Bristol har et mildt klima, og en rik kulturarv. I byen finner du det måtte ønske av butikker, restauranter, museer, parker (byen har over 450 parker) og en levende kulturliv. I løpet av året arrangeres det flere spennende festivaler, en av de mange festivalene er Bristol International Baloon Fiesta, en varmluftsballong-festival som finner sted i august. Graffiti-kunstneren Banksy kommer fra Bristol og det kan du se spor av rundt om i byen, for eksempel i Nelson street eller Stokes Croft.
Universitetet ligger i hjertet av den pulserende og vakre bydelen Clifton med utsikt over byen. Dette området kryr av kafeer og møteplasser, og er i stor grad formet av de mange studentene som holder til her. I området rundt universitetet har mange lokale butikker, kafeer, matvarebutikker og barer. Innbyggere her er opptatt av å bevare det lokale tilbudet og ikke bli kjøpt opp av store merkevarekjeder, noe som bidrar til å gjøre det til et unikt og svært hyggelig nabolag.
Byen har et godt kollektivtilbud, men det er kompakt by som man enkelt kan bevege seg i til fots eller på sykkel.
Hvis du lurer på hvordan du skal bo mens du studerer, hjelper Bristol deg på veien. Deres accomodation service hjelper deg med å finne stedet som passer deg best. I studentboligene er det både 24 timers vakthold, men også egne teater- og musikkproduksjoner , idrettsarrangementer og boligsammenkomster. Som ny student vil du også få garantert bolig første året.
Studentboligene er spredt utover hele byen – noen ligger på campus og du kan nesten rulle ut av senga og inn i forelesningen eller du kan velge å bo litt nærmere shoppinggatene. Med studentboliger som kun har 10 rom til studentboliger med 720 rom, er det mye å velge i. Bare ta en titt her.
For ytterligere informasjon om stipendene ved Bristol, ta kontakt med en veileder her i SONOR. University of Bristol er også på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen!
Ekstra skolepengestipend 2022/23. Du har sikkert hørt om universiteter som Harvard, Oxford og Cambridge, og tenkt at det er en fjern drøm. Gjennom SONOR kan du søke deg til universiteter som rangeres minst like høyt som disse internasjonale tungvekterne, om ikke enda høyere. Flere av SONOR sine samarbeidspartnere rangeres nemlig blant de aller beste i verden – og det gir deg rett til utvidet stipend fra Lånekassen.
For at flere norske studenter skal studere ved de mest anerkjente universitetene internasjonalt, settes det hvert år sammen en liste over universiteter som holder spesielt høy kvalitet på utdanning og forskning – med andre ord, verdens beste universiteter. Studerer du ved et av disse universitetene, har du rett til utvidet stipend til å betale skolepenger. University of Bristol står på denne listen, se hvor mye du kan få i støtte her.
Merk at mange studier ved Bristol fylles opp tidlig så vi anbefaler å søke så tidlig som mulig. Ta kontakt med en veileder her i SONOR for oversikt over aktuelle frister for graden du ønsker å søke på.
Opptakskrav: fra 4,5 til 5 i snitt for de fleste fagområder. Fritak fra engelsktesting dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra vg1.
Universitetet har i overkant av 26 000 studenter. Her tilbyr de studier innen et stort utvalg fagfelt. Du kan studere medisin, kreative og samfunnsvitenskapelige fag, økonomi, ingeniør og naturvitenskaplige fag. Universitetet fokuserer på forskningsbasert læring. Målet er å skape fremtidige problemløsere.
I flere av studiene som tilbys kan du velge å tilbringe ett år i en bedrift for å tilegne deg praktisk arbeidserfaring. Universitetet har tette bånd med næringslivet, både mindre bedrifter og store globale organisasjoner, for å sikre at studentene får en oppdatert og relevant utdanning.
Det sies at halve himmelen holdes oppe av kvinner. Her finner vi kanskje det beste eksemplet på hvordan Bristol har gjort en stor forskjell: De er den første høyere utdanningsinstitusjonen i Storbritannia som ga kvinner like rettigheter til opptak som menn, og hadde sin første kvinnelige foreleser allerede i 1881. I dag er hele 55% av alle ansatte på universitet kvinner.
Med så mye vekt på likestilling, er det kanskje ikke rart at Bristol sine kvinnelige studenter presterer så godt som de gjør. Studentene ved Bristol har stått i frontlinjen av pandemien, kjempet og forsket på hvordan den har påvirket hverdagen vår – både psykososialt og fysisk, men også hvordan det har påvirket familieforhold. Studenter på University of Bristol har brukt pandemien på å forske på hvordan ulike etnisiteter har blitt påvirket av viruset, om det har blitt en økning i familievold og hvorfor, samt hvordan økt angst og stressnivå har påvirket gjenåpningen av samfunnet. Hvis du elsker å grave etter informasjon og finne svar, er University of Bristol stedet for deg.
Hvis du vil det lille ekstra, er studier på et eliteuniversitet som Bristol veien å gå – for her elsker de studenter som elsker å lære. Får du ikke nok av studiet ditt og bare må lese mer, kan du ta ekstrafag via FutureLearn-plattformen. Disse fagene er åpne for alle studenter på Bristol, enten du er sosiologistudent, liker computer science eller drømmer om å bli kunstner. Bristol Futures er ment å få deg til å tenke utenfor boksen, og legger vekt på samarbeid – også med personer som ikke går på universitetet. Byen er selve drivkraften bak Bristol Futures og de ulike fagene jobber både med utfordringene og mulighetene ved å leve og studere i det flerkulturelle miljøet i Bristol.
Universitetet ligger i hjertet av den pulserende og vakre bydelen Clifton med utsikt over byen. Dette området kryr av kafeer og møteplasser, og er i stor grad formet av de mange studentene som holder til her. I området rundt universitetet har mange lokale butikker, kafeer, matvarebutikker og barer. Innbyggere her er opptatt av å bevare det lokale tilbudet og ikke bli kjøpt opp av store merkevarekjeder, noe som bidrar til å gjøre det til et unikt og svært hyggelig nabolag.
Som student i Bristol får du ikke bare utdanningsmuligheter i verdenstoppen, men også fantastiske omgivelser og masse spennende aktiviteter utenfor klasserommet. Som en del av Bristol sin studentunion får du tilgang til noen av byens kuleste barer og konsertscener. med ca 400 ulike studentforeninger vil du ikke ha en eneste kjedelig dag – og best av alt; det gir deg enorme muligheter. For det er i studietiden du bygger nettverk, lærer deg kodene som trengs i arbeidslivet og finner de som kan løfte deg et hakk høyere. Sammen gjør dere studietiden litt kulere.
Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:
Høres University of Bristol spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:
Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre
Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!
magnus@sonor.no
+47 973 17 191